Welkom

Contact

Bestuur

Geschiedenis

Lampionoptocht

Koninginnedag

Vlooienmarkt

Milieubewust

Ballonnenwedstrijd

 Dodenherdenking 

Bevrijdingsdag

Sponsoren

Fotoalbum

Gastenboek

 

Koningsdag donderdag 27 april te Bemmel

Mooiste tekeningen van Koningsdag.

Op Koningsdag in Bemmel waren er 45 kinderen die deelnamen aan de straatteken wedstrijd op het Kinkelplein.

De jury vond dat de deelnemertjes zo hun best hadden gedaan dat zij allemaal een prijs mochten uitzoeken. Ook vond de jury dat er 2 tekeningen extra aandacht verdienden.

De tekening van Nicci Pallada kreeg een eervolle vermelding want hierop stond alles wat met koningsdag te maken had op een mooie manier uitgebeeld. Nicci is een waar tekentalent, want zij heeft ook al 2 maal eerder een prijs gewonnen met tekenwedstrijden georganiseerd door het Oranje Comité.

Daarnaast vond de jury de eenhoorn van Sofie heel erg mooi.

___________________________________________________________________________________________________________

Ook dit jaar belooft het weer een leuke dag te worden in Bemmel. Voorafgaand aan Koningsdag is er de Koningsnacht op het Zwitserse-plein, georganiseerd door de cafés De Roskam, Café 61 en ‘t Hertenkamp. Op donderdag begint het Koningsdag-feest om 9.30 uur met allerlei festiviteiten voor jong en oud.

Programma Koningsdag  donderdag 27 april 2017 Bemmel

1.  Optocht met versierde fietsen, rolstoelen, karren of skelters, begeleid door drumfanfare  ESKA, Oldtimer tractoren rijden samen met de stoet. Prijzen voor de mooist versierde fietsen.        

 2.  Vrij zwemmen voor kinderen vanaf groep 3:  in het bezit van minimaal zwemdiploma A. In het zwembad van Laco.

 3.  Badmintonnen  in sporthal de Bongerd. Maak kennis met deze sport en speel  wedstrijdjes. Zaalschoenen zijn  verplicht, rackets en shuttles zijn daar al aanwezig. Georganiseerd door Badminton Club Bemmel .

 4.  Straattekenwedstrijd op het Kinkelplein. Inschrijven via aanmelden@oranjecomitebemmel.nl

 5.  Vlooienmarkt voor volwassenen. Inschrijven via info@oranjecomitebemmel.nl

 6.  Oranje Kinder-vrijmarkt met diverse gratis attracties. Dit jaar hebben we een klimrots, mechanische stier, laserschieten, klimglijbaan, kinderland, springkussen, boogschietspel, mission impossible, gratis suikerspin en popcorn.

Zelf een kleedje meenemen voor de vrijmarkt om op te zitten! Deze mogen pas gelegd worden als de tekenwedstrijd is afgelopen!

 7.  Oldtimer tractoren bekijken.

 8.  Ballonnenwedstrijd. Deelnemerskaarten kan je van te voren afhalen bij ijssalon Maarten Liet, Dorpsstraat 50a te Bemmel.

Inschrijven voor de kinderactiviteiten kan via de website of email naar aanmelden@oranjecomitebemmel.nl

Tijdschema:

09.30u of 10.30  Een uur zwemmen en waterspelen in het zwembad van Laco sportcentrum Lingewaard

10.00u      Verzamelen feestelijke fietsoptocht bij zorgcomplex de Gouden Appel (Liduina).

10.00u – 12.00u  Badmintonnen in sporthal de Bongerd.

10.30u      Vertrek fietsoptocht met fanfare.

 

10.00u      Begin vlooienmarkt voor volwassenen. Voor de mooist versierde kramen zijn er enkele                                         leuke prijzen beschikbaar. Info voor deelname staat op de website.                     

11.00u      Aankomst fietsoptocht en Oldtimers op het Kinkelplein.

11.30u      Prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen, rolstoelen, karren of skelters.

11.30u - 13.00u  Straattekenwedstrijd op het Kinkelplein.(Krijt af te halen bij de stand van het Oranje Comité, traktatie na inleveren krijt).    

13.15u      Prijsuitreiking voor de mooiste straattekeningen.

 13.30u - 17.00u  Gratis kindervrijmarkt en kinderfestiviteiten. Pas na de prijsuitreiking begint de        kindervrijmarkt, voor die tijd mogen er geen kleedjes op de straattekeningen gelegd worden!

 17.15u      Afsluiting met de ballonnenwedstrijd (prijsuitreiking medio juni 2017).

Alle niet verkochte vrijmarktspullen kunnen worden ingeleverd bij het milieustraatje voor De Kinkel. Daar worden de goederen op bruikbaarheid onderzocht; deze gaan naar voedselbanken en via diverse instanties naar mensen die ze nog goed kunnen gebruiken.  Want weggooien is zonde!

De muzikale begeleiding op deze Koningsdag wordt verzorgd door  ‘Starmusic Events’ uit Bemmel .

De route van de fietsoptocht is als volgt:

Vanaf zorgcomplex de Gouden Appel, LA Dorpsstraat, LA Oostervelden, RA Dr. Bouwdijk Bastiaansestraat, RA Beukenlaan, RD Willem Jansenstraat, RD Leemkuilselaan, RA Dorpsstraat, LA Van Ambestraat, LA Kinkelplein.

Er staan juryleden langs de kant van de weg die beoordelen welke  fietsen, skelters of steps het mooist of origineelst versierd zijn.  Stuur voor deelname aan de fietstocht, een mailtje naar aanmelden@oranjecomitebemmel.nl onder vermelding van naam en leeftijd. Deelnemers krijgen een deelnemerskaart teruggemaild die op de fiets bevestigd dient te worden.

BELANGRIJK:  Houdt u er rekening mee dat vanwege al deze activiteiten er op Woensdag 26 april na 14.00 uur niet meer geparkeerd kan worden op het Kinkelplein.

Ook zal tijdens de Koningsdag de Van Ambestraat (vanaf de Ponylaan), de Dorpsstraat t/m inrit Kinkelenburglaan, de gehele Kinkelenburglaan en het Kinkelplein, afgesloten zijn voor verkeer. Daarom verzoeken we de omwonenden hun auto’s op donderdag 27 april voor 08.00 uur buiten de afgezette straten te zetten. Om 18.00 uur wordt de blokkade weer opgeheven.

Bezitters van Oldtimer voertuigen die graag hun voertuig willen tentoonstellen op het Kinkelplein kunnen zich opgeven via info@oranjecomitebemmel.nl .

Iedereen is van  harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Koningsdag-activiteiten. Deelname en attracties voor kinderen zijn gratis.

.

 

 Copyright©2010-2017 Oranjecomité Bemmel-Ressen

Ontwerp: Erilin automatisering