Welkom

Contact

Bestuur

Geschiedenis

Lampionoptocht

Koninginnedag

Vlooienmarkt

Milieubewust

Ballonnenwedstrijd

 Dodenherdenking 

Bevrijdingsdag

Sponsoren

Fotoalbum

Gastenboek

Dodenherdenking 4 mei 2017 te Bemmel

Ter gelegenheid van Dodenherdenking 2017 op donderdag 4 mei aanstaande, vindt er om 18.45 uur een herdenkingsdienst plaats in de Theaterkerk op het adres Markt 5.

De herdenking van dit jaar heeft als thema “Geef vrijheid door

Sprekers tijdens de herdenkingsbijeenkomst zijn Eef Damen (veteraan), ds Rainer Wahl, en wethouder Peren. Marianne van Eechoud leest een gedicht voor.

Daarnaast zijn er muzikale intermezzo’s door door Sofie Ebben op klarinet onder begeleiding van een piano.

Aansluitend aan de herdenkingsbijeenkomst wordt om 19.30 uur onder leiding van Drumfanfare ESKA en leden van de Scouting Bemmel een stille tocht gehouden naar het Bevrijdingsmonument bij kasteel de Kinkelenburg aan de Kinkelenburglaan. De route is door de Loostraat richting Het Wapen, daar rechtsaf Dorpsstraat, daarna Kinkelenburglaan naar het monument.

Uiteraard is er de twee minuten stilte om 20.00 uur.

Daarna wordt de herdenking voortgezet met de opnoemen van de namen op de herdenkingszuilen en het leggen van kransen en bloemen. De kinderen van het project  “Tuin van de Vrijheid” sluiten samen met alle kinderen die aanwezig zijn de plechtigheid af.

Na afloop van de plechtigheid worden de aanwezigen een kopje koffie of thee aangeboden in de Tabaksschuur aan de Kinkelenburglaan. 

De dodenherdenking wordt georganiseerd door Stichting Oranjecomité Bemmel-Ressen in samenwerking met Stichting De Bol.

 

 

 

 

 

 

 Copyright©2010-2017 Oranjecomité Bemmel-Ressen

Ontwerp: Erilin automatisering